Luc Vertommen nieuwe dirigent van 3BA

Laatste update om 13:06 op Wednesday, 9 January

De Belg Luc Vertommen is de nieuwe dirigent van de Duitse kampioen 3BA Concert Band. De voormalig dirigent van Brass Band Buizingen (1992-2017) leidt de band tijdens de komende Europese brassband kampioenschappen in het Zwitserse Montreux eind april.

Vertommen studeerde trompet, muziektheorie en piano in Mechelen en Willebroek. Hij voltooide zijn studie met een drievoudig diploma in de vakken trompet, muziekgeschiedenis en orkestdirectie aan het Lemmensinstituut in Leuven. In 2011 promoveerde Vertommen op de Salford University in Manchester. Ook is hij dirigent van Brassband Gent.

Na een zeer intensieve periode van samenwerking met 3BA, heeft Thomas Ludescher besloten om meer tijd te gaan besteden aan zijn werkzaamheden als docent en om te componeren.  Hij spreekt zijn grote waardering uit naar de band en ondersteunt de keuze van de band om met Luc Vertommen verder te gaan van harte.

Als Resident Conductor zal de Brit John Hudson gaan fungeren. De cornetspeler en bandcoach werkte de afgelopen jaren al regelmatig met de band uit Beieren.