Concert Brass Connections 23 februari in Vlaardingen

Laatste update om 11:07 op Sunday, 3 February

 

Brassband Rijnmond maakt zaterdag 23 februari a.s. muzikale rondreis door het brassbandrepertoire.


Klassiekers uit het repertoire vormen de rode draad in het programma. Van prachtige hymn tunes, majestueuze concertwerken tot super swingende uptempo composities: het zal allemaal langskomen.
Zo staat ‘Resurgam’ van Eric Ball geprogrammeerd. Prachtige koraalthema's afgewisseld met dreigende opzwepende passages kenmerken dit werk als echte ‘brassclassic’. Eric Ball was tot zijn dood in 1989 één van de meest productieve componisten voor brassband. Als Mr. Brassband is hij zonder meer te betitelen als één van de invloedrijkste figuren in de koor- en brassbandwereld.

Voorts staat tussen vele andere brass klassiekers de overbekende "Toccata in D mineur" van Bach op het programma. Dat barokmuziek van meester Johann Sebastian Bach ook geweldig kan swingen zal bij menig toehoorder verbazing wekken.

Verder worden tijdens dit concert solisten uit de band in de spotlights gezet. De band kent door bezettingswisselingen vele nieuwe gezichten die zich via klassiekers of vernieuwende bewerkingen zullen presenteren tijdens Brass Connections. Zo staan er (solo)optredens voor de bugel, cornetten en low-brass (zwaar koper) op het programma.

Het belooft een spectaculaire muzikale avond te worden. Brassband Rijnmond en haar maestro Erik van de Kolk nodigen u dan ook van harte uit deze avond bij te wonen.

 

Brass Connections 2019

Datum: Zaterdag 23 februari 2019
Aanvang: 20:15
Thema: "Classic Brass"
Locatie: Zaal Leger des Heils, Magnoliastraat 41, Vlaardingen 
Tickets: klik HIER (€ 12,50, aan de deur € 15,00)