Terugblik dirigent Raf van Looveren op overwinning bij de Belgische Kampioenschappen

Laatste update om 16:26 op Sunday, 9 December

Brassband Scaldis met dirigent Raf van Looveren nam de beker in de eerste divisie bij de Belgische Brassband Kampioenschappen mee naar huis. Na de tweede plaats in 2017 behoorde Scaldis tot één van de kanshebbers.

De voorbereiding was goed. De muziek sprak de band meteen aan en de muzikanten deden er alles aan om hun agenda vrij te houden voor de repetities. Soms zaten de muzikanten met hoge koorts te spelen, alles voor een beter resultaat. De band groeide zienderogen. Dirigent van Looveren zegt “De overwinning is echter geen resultaat van de laatste twee maanden (geintensiveerde) voorbereiding, het hele jaar door met veel enthousiasme en plezier hard werken legde voornamelijk de basis. Dat geeft de groei en vooral ook voldoening. Toch durfde men nog niet hardop te denken aan een overwinning gezien de sterke concurrentie. Dat de jury dan toch al die inspanning beloont met de hoofdprijs maakt het feest alleen maar mooier”.

Scaldis ziet de toekomst heel rooskleurig tegemoet. “Wij zitten daar in de 1ste afdeling volledig op ons plaats en genieten van elk moment. We proberen ons als groep te onderscheiden in iets wat we graag doen: Muziek maken” aldus een opgewekte Raf van Looveren.