Anno Appelo op de bok bij Brassband Roosendaal

Laatste update om 10:57 op Sunday, 9 December

De Stichting Brassband Roosendaal bestaat uit een brassband die sinds 2017 op projectbasis werkt.  De band heeft na het vertrek van dirigent Frank de Jong in maestro Anno Appelo een zeer ervaren muzikaal leider weten vast te leggen. Eerder dit jaar kwam de Brabantse formatie voor het eerst op een landelijk evenement op het podium; tijdens de 'Dutch Open Brassband Championships' maakte de band een verdienstelijk debuut in de 2e divisie.

Jong orkest:
Op 8 april 2017 gaf Brass Band Roosendaal onder leiding van Frank de Jong haar introductieconcert in De Suite te Roosendaal.  In slechts vijf repetities werden de musici klaargestoomd voor het concert.  Met ruim 200 belangstellenden was er sprake van een succesvolle eerste uitvoering voor Brass Band Roosendaal.

Ontwikkeling:
Brassband Roosendaal is erg blij met de komst van Appelo. Met zijn ervaring en kennis van de brassbandmuziek zal Appelo de band naar een hoger niveau brengen. De band hoopt tevens dat er geintresseerden willen aanschuiven bij de komende projecten (Bevrijdingsconcert, SurventoBrass). Een inschrijfformulier kan worden aangevraagd via: brassbandroosendaal@gmail.com