De Wâldsang overtuigt

Laatste update om 09:51 op Sunday, 29 October

De Wâldsang start met een ruim opgezet intro; Rieks van der Velde weet ook van deze compositie weer een zeer overzichtelijk geheel te maken. En wat een sound weet deze band weer te produceren; hoewel het in TivoliVredenburg soms wel net iets te sterk is, het blijft in balans!

Het middendeel is net wat te luid in de uitvoering, anders zou het werkelijk stralen! De trombonepassage loopt als vanzelf over in een mooie flugel bijdrage. De combinatie tussen slagwerk leidt af en toe tot heel mooie kleuren; daarnaast is het technisch ook prima voor elkaar. Het Grave is indrukwekkend; met een mooi beheerst vervolg lopen de muzikale lijnen mooi door naar een prachtig forte van de Buitenposter band. Ook in het pianogedeelte horen we de volle bandklank, daarna is de overgang naar het Vivo ook weer prima verzorgd. Alleen het ensemblespel tussen blazers en slagwerk sluit een aantal keren niet.

Solistisch is men safe (flugel, euphonium, cornet); met vertrouwen werkt de band naar de finale toe en behoort wat ons betreft zeker tot de kanshebbers.