Simon Kerwin overleden

Laatste update om 16:37 op Friday, 9 November

Tabby Kerwin heeft op Facebook het overlijden kenbaar gemaakt van haar echtgenoot Simon Kerwin.
Hij overleed op 7 november aan de gevolgen van een ernstige ziekte.

Simon Kerwin groeide op in het hart van de brassbandgemeenschap in Wigan. Hij startte op de bariton, en via de euphonium wist hij uiteindelijk op de tuba zijn naam te vestigen toen hij op zeventienjarige leeftijd lid werd van de succesvolle Wingates Brassband.

Op Salford University College studeerde hij af in compositie, arrangeren, dirigeren en uitvoeren. Al deze componenten vormden zijn leven als professionele muzikant. Door zijn tijd op de universiteit, Simon was in staat om te studeren bij enkele van de grote componisten, waaronder James Curnow, John Golland, Phillip Sparke, Peter Graham, Arthur Butterworth en Michael Ball.

De meer dan 500 composities en arrangementen van Simon Kerwin zijn over de hele wereld uitgevoerd, van Zuid-Amerika tot Australië. Zijn muziek is ook in vijf landen gepubliceerd, op vele cd's opgenomen en ze zijn ook op veel televisie- en radioprogramma's overal ter wereld gespeeld. Vijfennegentig procent van Kerwin’s arrangementen en composities zijn in opdracht van een band, ensemble, koor of uitgever geschreven.

Als tubaspeler heeft Simon Kerwin met veel geweldige bands gespeeld, waaronder Wingates, Britannia Building Society, James Shepherd Versatile Brass en hij speelde ook in de winnende uitvoering op de Europese kampioenschappen in Bergen in 1996, met de Yorkshire Building Society Band. Naast het spelen met deze bands, heeft hij ook op vele locaties in Europa, waaronder Nederland, als solist opgetreden.

Vanaf 2008 was Kerwin Bandmaster bij The Nottinghamshire Band of the Royal Engineers. Hij bouwde de band op tot een van de meest gerenommeerde Britse leger orkesten.