Winnaar van twee prijzen!

Laatste update om 10:54 op Thursday, 8 November

De simpele vraag, hoe is het zo gekomen?
Een tijd terug vroeg Dennis me of ik zin had om mee te doen aan de solistenwedstrijd van Foden’s. Ik kende dit helemaal niet, maar met de solistenwedstrijd van de EBK in Utrecht merkte ik dat ik het heel erg leuk vond om aan dit soort evenementen mee te doen. Het stimuleert ontzettend om stukken helemaal uit te pluizen en er iets van te maken dat bij je past. Dennis benaderde me vlak voor de zomervakantie om samen naar Engeland af te reizen voor de Foden’s competitie en behalve dat het me heel gezellig leek, was het een mooie gelegenheid om wat meer solistische ervaring op te doen.

 Hoe ben je in contact gekomen met Dennis Vork?
Ik kende Dennis als principal van Brassband Schoonhoven, waar hij een groot voorbeeld voor me was. Later leerde ik hem ook persoonlijk beter kennen door de EBK-voorbereiding die ik met BBS meemaakte naar Oostende in 2017. Muzikaal kunnen we het heel goed met elkaar vinden, we denken over veel dingen hetzelfde en ook persoonlijk klikt het heel goed. Ik hoefde dan ook geen moment te twijfelen of ik met hem mee wilde gaan. Dat het om het weekend na de NBK ging, had ik alleen op dat moment nog niet bedacht!

Vertel eens iets over de Foden’s solistenwedstrijd?
De Foden’s solistenwedstrijd is een jaarlijks evenement in een school in Sandbach (de plaats van herkomst van Foden’s Brass Band) waarin solisten van alle leeftijden in allerlei klasses kunnen strijden om de prijzen. De jongste deelnemer van dit jaar was 5 jaar oud, de oudste ver over de 60 en er zijn ook kwartet- en duetklassen.

Dennis deed mee in de Vintage klasse (leeftijd 40+) en de klasse “Open”, allebei Slow Melody. Hij speelde in de eerstgenoemde klasse Dimitri en werd 2e. In de “Open Slow Melody” speelde hij Share My Yoke en werd hij 3e. Ik heb in de “Open Slow Melody” Passing By van Schubert gespeeld en in de “Open Air Varie” heb ik Zelda van Percy Code gespeeld, een legendarische cornetsolo uit 1923. Gary Curtin zat dit jaar in de jury en heeft de 20 deelnemers in de “Open” klasse beoordeeld. Er waren deelnemers uit België, Frankrijk, Engeland en Nederland.

Zijn er nog plannen nu je deze wedstrijd in twee categorieën hebt gewonnen?
De winnaar van de “Open Air Varie” klasse krijgt de “Blue Riband”-prijs, een houten schild met inscriptie en wordt uitgenodigd om te soleren met Foden’s Brass Band in één van hun concerten.

Eén keer winnen is leuk maar twee prijzen, is dat niet bijzonder?
Het komt niet zo vaak voor dat de “Open Air Varie” en de “Open Slow Melody” door dezelfde persoon wordt gewonnen: dat gebeurde alleen in 2011 door Aaron Rivkin en in 2016 door Lode Violet en nu dit jaar dus weer!