Survento Fanfare gaat knallen!

Laatste update om 07:31 op Thursday, 8 November

CU Brass en Highnote hebben een uniek samenwerkingsverband opgestart om het Survento Fanfare Festival de exposure te geven die het verdient.

De fanfarewereld is een uniek nieuw festival rijker. Het Survento Fanfare Festival biedt de deelnemende fanfares de kans om zich op een heel andere wijze te presenteren. Nu eens geen grote werken maar lichte muziek waarbij het niet alleen gaat om de muziek maar waar een goede programmaopbouw, een goede presentatie van het orkest en het entertainmentgehalte ook meespeelt. Het miniconcert van de deelnemende korpsen kan worden versterkt door gebruik te maken van een lichtshow en beamerpresentatie. Ook hebben de deelnemers de mogelijkheid gebruik te maken van de geluidsinstallatie voor effecten of het versterken van vocale solisten. Niet alleen de jury maar ook het publiek gaat genieten.

Vol trots presenteert de organisatie de juryleden van het Survento Fanfare Entertainment Festival.
De orkesten worden beoordeeld door een vakjury. Deze jury bestaat uit 3 personen, die de muzikale prestaties, de programmaopbouw, de presentatie en het entertainment van de orkesten afzonderlijk beoordeelt. De vakjury kent tevens de solistenprijs toe aan de beste solist. De jury bestaat uit:
‚Äč
Peter Kleine Schaars
Peter Kleine Schaars is momenteel dirigent van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee ( het enige (semi-) professionele fanfare orkest in Nederland en Gruno’s Postharmonie Groningen.
Naast de beroepssector ontdekt geleidelijk ook de amateursector zijn vernieuwende stijl van schrijven als in 1996 de eerste werken bij uitgeverij Molenaar verschijnen. De toenemende internationale werkzaamheden als componist en dirigent zijn steeds moeilijker te combineren met een volledige baan bij de Marinierskapel. Vanaf eind 2002 is hij dan ook parttime werkzaam als klankregisseur en producer bij de Haske Publications B.V., komen zijn werken uit bij de Haske (o.a. in de serie Peter’s Popular Collection) en geniet hij volop van zijn werkzaamheden als dirigent en workshopleider in binnen- en buitenland.

Jos Pommer
Jos Pommer was van 1994 tot 2015 chef-dirigent en artistiek directeur van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht. Jos studeerde aan het Utrechts Conservatorium en behaalde in 1980 het UM diploma harmonie- en fanfaredirectie. Verder volgde hij arrangeerlessen bij Rogier van Otterloo. Ook bij het Metropole Orkest werkt hij soms als gastdirigent. Als componist schreef hij onder meer Octagon, Changes in the Night, P(iet) M(ondriaan), Art and Life. Zijn werk heeft een herkenbare, eigen sound en valt op door een doordachte wijze van orkestreren.
Jos is nu gastdocent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en daarnaast dirigent van de muziekvereniging Wilskracht uit Amersfoort.

Anne Oosterhaven
Anne Oosterhaven is sinds 1983 muziekdocent aan CSG Bogerman te Sneek. De Bogerman Big Band staat al jaren onder leiding van Anne. Met deze Big Band gaf hij talloze optredens in binnen- en buitenland en won hij het Prinses Christina Concours. Ook gaf hij in de jaren 1985/1995 les aan diverse conservatoria in de afdeling schoolmuziek. Daarnaast is hij actief als muzikant, orkestleider, componist/arrangeur en organiseert muziekevenementen en festivals. Op dit moment is Oosterhaven als projectmanager betrokken bij de organisatie van At the Watergate, het European Youth Music Festival, dat rond Hemelvaartsdag in Sneek en omstreken wordt georganiseerd.

We zien u graag op 10 november 2018

Flambou
Jan Binneslaan 49, Surhuisterveen

Telefoon 06 50879215
Email info@survento.nl