Brassband klinkt als orgel, orgel klinkt als brassband

Laatste update om 14:47 op Monday, 5 November

Op zondagmiddag 11 november kunt u in Doesburg genieten van een uniek Hrfstwnd concert in de Grote of Martinikerk. Vanaf 15.00 uur laat stadsorganist Wilbert Berendsen het monumentale Walckerorgel klinken als een brassband en speelt Brassband Gelderland o.l.v. André Vulperhorst als een orgel. Een bijzonder concert dat door de Stichting Doesburgse muziekcultuur (Stidomu) dan ook van harte wordt aanbevolen!

Gezamenlijk worden o.a. de beroemde orgelsymfonie van Saint Saens en de speciaal voor Brassband Gelderland gecomponeerde Fantasy for Brassband and Organ van Jan Bosveld gespeeld.

Brassband Gelderland en Wilbert Berendsen spelen ook afzonderlijk. Zo brengt Brassband Gelderland het indrukwekkende werk Exodus van de vermaarde Engelse brassbandcomponist Eric Ball ten gehore en speelt Wilbert Berendsen onder meer de Suite Gothique van Boëlmann.

Omdat dit weekend ook het DoesburgJazz Festival plaatsvindt, wordt passend afgesloten met enkele 'jazzy' werken. Een verrassende wending in het programma!

De toegangsprijs voor dit bijzondere concert is € 17,50. Koopt u uw kaarten in de voorverkoop dan betaalt u slechts € 15,-. Ga hiervoor naar www.brassbandgelderland.nl