Twee brassbands In the Mix!

Laatste update om 15:23 op Tuesday, 9 October

Afzonderlijk en in Mix-orkesten
Op zaterdag 13 oktober geven Brassband Almere en Brassband Crescendo samen een concert in De Klameare te Workum. U hoort de verenigingen deze avond afzonderlijk spelen, maar het leuke is ook dat de twee verenigingen door elkaar worden gehusseld om twee ‘mix-orkesten’ te vormen.

Brassband Almere is één van de eerste verenigingen die werd opgericht toen in 1981 de eerste huizen in Almere werden geplaatst. Dirigent Jan Schut en cornettist Leo Wilde waren de initiatiefnemers voor de oprichting en van 6 leden groeide de vereniging al snel uit tot een echte brassband. Brassband Almere kenmerkt zich door gezelligheid en muzikaliteit. De band heeft de kwaliteit van haar muziek hoog in het vaandel staan. De vereniging heeft momenteel drie orkesten; een opleidingsorkest, een B-orkest en een A-orkest. Alle leden van het A-orkest zijn amateurmusici op gevorderd of hoger niveau. Dit orkest komt naar Workum, op voorspraak van oud-lid van Crescendo en oud-Workumer Trienke de Vries. 

Brassband Crescendo werd opgericht in 1890 en is daarmee één van de oudste orkesten van Friesland. Het orkest is echter nog springlevend en staat momenteel onder leiding van de enthousiaste en bevlogen dirigent Guus Pieksma. Afgelopen jaar heeft Crescendo via een volwassenenproject 5 nieuwe leden mogen verwelkomen. Daarmee is de bezetting vrijwel compleet. Met trots heeft Crescendo het afgelopen jaar haar jeugdorkest “De Notenbrijbekken” opgericht en daarmee gaat Crescendo een goede toekomst tegemoet.

U bent van harte welkom!

Concert 13 oktober aanvang 20.00 uur 
Kultuerhús Klameare, Merk 1, 8711 CL Workum
Toegang gratis