Geslaagd 1e concert Brass Virtuosi

Laatste update om 09:36 op Saturday, 6 October

CUBrass bezocht het concert van Brass Band Schoonhoven in Nistelrode; de zaal van Cultureel Centrum Nesterlé was op vrijdagavond redelijk gevuld. Aan het einde van het concert kon worden vastgesteld dat het concert absoluut de moeite waard was te bezoeken.

Goede keuze:
De band uit de zilverstad heeft met de keuze voor Robbert Vos als Musical Director een goede keuze gemaakt; Vos is een uitstekend muzikant en weet ook als dirigent waar het om gaat: muziek maken! Vos weet wat hij wil en brengt dit duidelijk over aan de musici. Het programma met composities van ondermeer Graham, Gregson, Ireland en Bourgeois was afwisselend en boeiend tot de laatste minuut. Sound, balans en dynamiek; het was prima in orde!

Solisten van formaat:
En wat te denken van de solisten; Lode Violet (cornet) en Rommert Groenhof (bastrombone) wisten het publiek op de banken te krijgen met virtuoos spel en verbazende beheersing van hun instrument.

 

Vandaag, 6 oktober zal de band het programma herhalen in Heerenveen; om 20.00 uur vangt het concert aan in de Rinkelbom.