7e Dutch Bass Trombone Open zeer succesvol

Laatste update om 09:34 op Sunday, 30 September

Meer dan 60 bastrombonisten hebben twee weken geleden meegadaan aan de 7e Dutch Bass Trombone Open (DBTO). De initiatiefnemers Marcel Schot en Bert Damsma verwelkomden de deelnemers uit 16 verschillende landen in het cultureel complex Akoesticum in Ede.

Het DBTO is het enige festival in de wereld waar de bastrombone in het middelpunt staat en wordt elke twee jaar georganiseerd. Het festival is bedoeld voor bastrombonisten van alle leeftijden en alle niveaus. Dit keer was er een recordaantal van 7 vrouwelijke deelnemers, helaas geen dames uit Nederland.

Concerten, masterclasses en presentaties
De organisatie van het festival zorgt voor aansprekende docenten, die de boodschap mee krijgen te inspireren, te motiveren en te adviseren. Docenten tijdens deze editie waren Martin Schippers (Koninklijk Concertgebouw Orkest), Ron Wilkins (Freelancer in New York) en Brandt Attema (Radio Philharmonisch). Vaste gast Ben van Dijk moest helaas om gezondheidsredenen verstek laten gaan. 

Tijdens het weekend komen typische bastrombone onderwerpen aan de orde, wordt er samengespeeld in verschillende ensembles, zijn er diverse masterclasses en presentaties. Dit keer waren er presentaties over 100 Jaar Vincent Bach en “How to clean your slide” door specialist Marcel Schot. De docenten lieten van zich horen tijdens een miniconcert en daarnaast was er ook tijd voor ontspanning met een quiz en de grote barbecue.

Met de fotoshoot en het afsluitende concert kwam een einde aan deze zeer succesvolle zevende editie. Inmiddels is de organisatie al weer bezig om van de volgende editie in 2020 een bijzonder evenement te maken.  

Meer info: www.dbto.nl en  https://www.facebook.com/dbto.nl