Audities Nederlands Studenten Jazz Orkest

Laatste update om 17:10 op Saturday, 22 September

In december maakt het Nederlands Studenten Jazz Orkest haar zevende tournee langs Nederlandse studentensteden. Het orkest heeft een bezetting gebaseerd op het Metropole Orkest, waarbij een strijkerssectie de extended bigbandinstrumentatie aanvult. Samen met geweldige solisten staat er ook dit jaar een swingende muzikale mix op de planning. Deelnemers kunnen zich vóór 1 oktober aanmelden via dit formulier.

De data van het NSJO 2018:
Audities: 13 & 14 oktober
Repetitieweekend: 2 (avond) t/m 4 november
Repetitieweek: 3 t/m 10 december

Tour:
11 dec – Simplon (Groningen)
12 dec – Doornroosje (Nijmegen)
13 dec – Atak (Enschede)
14 dec – Tivoli Vredenburg (Utrecht)
15 dec – Bird (Rotterdam)
16 dec – Sugarfactory (Amsterdam)

Het NSJO werkt op projectbasis en de band wordt jaarlijks opnieuw gevormd door middel van audities. Ook deelnemers van voorgaande edities moeten opnieuw auditie doen, zodat de kansen voor iedereen gelijk zijn. Voor het NSJO 2018 worden audities georganiseerd voor de volgende posities:

• Ritmesectie: Drums, Basgitaar (Contrabas is een pre), Gitaar, Toetsen (bij voorkeur ervaring met Orgel/Hammond)

• Blazers: Trompet, Trombone, Saxofoon

• Strijkers: Viool, Altviool, Cello

Het Nederlands Studenten Jazz Orkest zoekt mensen die naast hun studie veel tijd aan muziek besteden. Ervaring met jazz- en bigbandmuziek is hierbij een pré, maar geen vereiste! De repetities en tour zijn fulltime. Voor deelname aan het NSJO wordt een eigen bijdrage gevraagd. Die is bedoeld voor verblijf, eten en drinken tijdens de repetitieweek en de tournee. 

Voor meer informatie of vragen over de audities: info@nsjo.nl.