29e International Brass Band Summer School 2019

Laatste update om 07:01 op Friday, 21 September

De 29e editie van de International Brass Band Summer School wordt gehouden van zondag 28 juli tot en met zaterdag 3 augustus 2019 op de universiteit van Swansea in Wales.

Uitgebreid team van topdocenten
Dit jaar werd de zomerschool geleid door Black Dyke’s Professor Nicholas Childs en er deden muzikanten uit 14 verschillende landen mee. De lessen werden gegeven door een uitgebreid team van bekende muzikanten: 

Cornetten: Richard Marshall, Tom Hutchinson en Chris Turner;
Hoorns: Owen Farr en Zoe Hancock;
Bugel, euphoniums en baritons: Gary Curtin, Dan Thomas en David Thornton;
Trombones: Brett Baker;
Bassen: Joseph Cook en Matthew Routley;
Slagwerk: Neil Edwards, Matt Whitfield en Simon Oliver.

Gast-componist was dit jaar Paul Lovatt-Cooper. Hij gaf inzicht in zijn denk- en werkwijze.

De International Brass Band Summer School bestaat uit twee aparte bands (Prestige en Sovereign) en een massed band. Er zijn individuele lessen, maar ook volledige bandrepetities . Er zijn sectierepetities, ensemble- en dirigeerlessen en zichtlezingen. De muzikanten hebben ook de mogelijkheid om solo’s voor te bereiden die met pianobegeleiding tijdens een concert kunnen worden uitgevoerd. Uiteraard is er daarnaast genoeg tijd voor ontspanning en plezier. Op zaterdag na het spectaculaire slotconcert wordt de week uiteindelijk besloten met een groot eindfeest. Voor een volledig dagprogramma kun je terecht op de site van de International Brass Band Summer School. 

Aanmelden voor de editie van volgend jaar kan nu al en het wordt aangeraden om dat snel te doen, want in de afgelopen jaren zijn er regelmatig wachtlijsten geweest. De prijs voor de hele week is 505 pond (ongeveer € 570), inclusief kamer met eigen badkamer, ontbijt, avondeten en alle lessen. Met een aanbetaling van 20 pond kun je je plek voor IBBSS 2019 veilig stellen. Voor vragen kun je contact opnemen met Alison Childs (alison4horn@btinternet.com).

Enkele ervaringen van deelnemers
"Ik heb een fantastische week bij de IBBSS gehad, muziek maken in een band met zoveel getalenteerde muzikanten van over de hele wereld. Zo veel mogen leren in slechts een paar dagen maar met ontzettend veel plezier. Tijdens het luisteren naar de CD-opname van het slotconcert kan ik nog steeds niet geloven dat ik daar aan heb mogen deelnemen! Volgend jaar kom ik zeker terug!" (Susan Robson, nieuwkomer op de zomerschool)

"Dank voor een geweldige week met muziek! Ik heb persoonlijk erg genoten van mijn individuele les waar ik veel verbeterpunten heb meegekregen." (Chiaki Hirata)

"De zomerschool is een fantastische gelegenheid om nieuwe vrienden te maken onder de professionele leiding van Nick Childs. Een van de belangrijkste zaken van IBBSS is de onderlinge band en vriendelijkheid. Zelfs als je geen brassband ervaring hebt, ben je welkom. Gesteund en aangemoedigd door zowel de mede-muzikanten als de leiding." (Andy Allcock)

 Advertorial