Brighouse & Rastrick presenteert nieuwe principal euphonium

Laatste update om 19:50 op Friday, 21 September

De Schot Chris Robertson is de nieuwe principal euphonium bij Brighouse & Rastrick Brass Band. Hij wordt gezien als een rijzende ster in de brassband-scene. Robertson volgt Philippe Schwartz op die eerder naar Grimethorpe Colliery vertrok.

Hij studeerde aan het Royal Northern College of Music in Manchester waar hij met 'first class honours' afstudeerde. Robertson was eerder principal euphonium bij onder meer Kirkinilloch, Wingates Band en Grimethorpe Colliery Band. Daarnaast is hij een van de initiatiefnemers van het A4 Brass Quartet en arrangeert hij daarbij ook nog voor brassband.

Volgens de voorzitter van de band is Robertson een exceptioneel muzikant en zijn komst komt zeker van pas bij het verdedigen van de nationale titel tijdens het komende kampioenschap in Groot-Brittanië.

Dirigent prof. David King laat zich tegenover 4Barsrest op dezelfde wijze uit. "Musici zoals Chris zijn zowel de sterren van nu, maar zeker ook voor de toekomst. Hij toont zich als jonge muzikant al zo volwassen! Ik hoop dat ik hem verder kan helpen in zijn ontwikkeling als performer."