Nieuwe dirigent voor Excelsior Ferwert

Laatste update om 20:38 op Tuesday, 31 July

Brassband Excelsior uit Ferwert heeft een nieuwe dirigent. Het is de 29-jarige Gijs Heusinkveld en vanaf september is hij de opvolger van Herman Sibma. Heusinkveld is ook dirigent van Brassband Looft den Heer uit Beetgumermolen. 

Hij werd geboren op 28 november 1988 te Groningen. Zowel zijn opa als vader waren muzikanten en al vrij snel zou blijken dat ook Heusinkveld het musiceren niet vreemd was. Bij de plaatselijke Fanfare Psalm 150 in Dinxperlo volgde Gijs eerst algemene muzikale vormingslessen, waarna hij koos om verder te gaan op Euphonium.

Er volgde een opleding aan de muziekschool en de diploma’s A t/m D werden behaald. Maar de passie voor muziek maken was zo groot dat Heusinkveld hier meer mee wilde doen. Via dirigent Tijmen Botma ontmoette hij Ane Travaille, bastubaïst bij het Noord Nederlands Orkest en hoofdvakdocent tuba in Groningen, en dat leidde er toe dat Heusinkveld op 17-jarige leeftijd toegelaten werd tot de vooropleiding op het Prins Claus Conservatorium in Groningen. In juni 2011 sloot hij deze studie af met een concert in de concertzaal van het conservatorium.