Rob Goorhuis teleurgesteld

Laatste update om 17:25 op Monday, 25 June

Componist Rob Goorhuis heeft gereageerd op het besluit van het NBK bestuur om Trajectum niet als Test-piece te gebruiken tijdens de aankomende NBK.

Goorhuis reageert: “Het werk is door de procedure geweest en onvoorwaardelijk goedgekeurd in het Repertoire Informatie Centrum. Nu bepalen een paar dirigenten dat het werk niet gespeeld gaat worden. Het bestuur heeft geen ruggengraat. Men laat zich chanteren door de dreigende boycot van een paar brassbands die de koppen bij elkaar hebben gestoken, terwijl ze nauwelijks aan het werk gerepeteerd kunnen hebben.

Goorhuis zegt nu reacties te ontvangen van andere dirigenten die deze beslissing ook niet begrijpen. “Destijds werd mijn verplichte werk voor de EBK in eerste instantie te gemakkelijk gevonden. Ik heb er toen ondanks de opmerkingen die gemaakt werden niets aan veranderd en het bleek heel moeilijk te zijn. "The best testpiece ever" zei David King van de Yorkshire Building Society Band na afloop.

De componist stelt dat door de hele gang van zaken hij negatief wordt afgeschilderd. “Ik vind dat het bestuur van de NBK mij persoonlijk schade berokkent. Ik heb een prachtig werk afgeleverd, maar had mijn tijd beter kunnen gebruiken.”

Bericht: Redactie Klankwijzer