Een avondje Bigband

Laatste update om 23:11 op Saturday, 23 June

Een redelijk gevulde Leidse Schouwburg was het toneel, toen even na acht uur de voor deze avond geformeerde bigband zijn eerste noten de zaal in slingerde.

Het Bach Centennial Gala Concert was van start gegaan en de toeschouwers waanden zich direct in de jungle. Het bekende ‘Circle of Life’ werd als eerste nummer door de band en top trompettist Louis Dowdeswell op overtuigende wijze gebracht. Het arrangement van dit en van meerdere nummers die deze avond werden vertolkt zijn van de hand van Callum Au, een vriend van Louis.

KIJK VOOR EEN SELECTIE VAN DE AVOND OP ONS VIDEOKANAAL!

De presentatie was in handen van Bert Damsma, Manager van GEWA Music Benelux die vol passie het programma aan elkaar praatte en meerdere keren zichzelf een spreekverbod oplegde, dit omdat de muziek voor zichzelf sprak.

Verscheidene solisten gaven deze avond kleur aan het geheel, Charlie Green op flugel met het prachtige, veel te korte werk ‘Cathy’ van Count Basie. Marc Scholten op Saxofoon en klarinet, Ray Bruinsma op trompet in duet met Louis. De secties waren allemaal in topvorm, het Nederlandse muziekklimaat is nog steeds goed genoeg om een hoog niveau te laten horen en zien.

Verschillende Walt Disney tunes van films werden ten gehore gebracht door de Bigband, ‘When You Wish Upon a Star, Gonna Fly Now als toegift, Sing, Sing, Sing! De klassieker van Simon & Garfunkel Bridge over Troubled Water ontbrak ook niet.

Al met al een zeer geslaagde avond, mede dankzij de voortreffelijke trompettist, de zeer professionele samengestelde Bigband met o.a. leden van het Metropole Orkest en het uitstekende repertoire.

Na het toegift wilden de mensen nog een tweede, die kwam er niet. Dat is maar goed ook, kan Bert Damsma volgend jaar gewoon weer doorgaan met dit heerlijke avondje muziek maken en wat mij betreft ieder jaar.

Foto: @scholtesfotografie
Met dank aan Harry Scholtens