Bach Centennial Gala Concert

Laatste update om 13:00 op Tuesday, 19 June

Louis Dowdeswell is endorser van het wereldberoemde trompetmerk Vincent Bach en in die hoedanigheid geeft hij regelmatig clinics in Europa en komt hij vrijdag 22 juni naar de Leidse Schouwburg als speciale gast op het Centennial Gala Concert.

Sinds hij zijn diploma in 2016 behaalde aan de Royal Academy of Music, floreerde Louis Dowdeswell in de Londense muziekscene als zowel trompettist als producent.

Dowdeswell trad op met artiesten als Al Jarreau, Michael Buble, Big Phat Band van Gordon Goodwin, Sheridan Smith, Peter Andre, Hamish Stuart, Josh Groban, Seal, Alfie Bowe, Michael Ball, Brendan Cole en nog veel meer. Zijn tv-credits betreffen het spelen op de X Factor als onderdeel van de big band, Tonight at the Palladium, Buble at the BBC en Children in Need, om er maar een paar te noemen. Orkesten waaraan hij heeft deelgenomen zijn onder meer het Royal Philharmonic Concert Orchestra, het English National Orchestra en het Engelse Session Orchestra.

Het YouTube-kanaal van Louis heeft meer dan 3,5 miljoen weergaven verzameld en is het populairste bigband-kanaal op de site. Hij speelt, filmt en produceert alles wat hij online publiceert en heeft het geluk dat hij nauw samenwerkt met zijn collega en vriend Callum Au, die de muziek voor het kanaal regelt.

West End muzikale credits omvatten Aladdin, Beautiful, Wicked, Elf the Musical, Motown, Guys and Dolls, Barnum, High Society, Dance 'till Dawn, Last Tango, 42nd Street en Big the Musical.

Opnemen is een passie van Louis en hij vindt het altijd leuk om betrokken te zijn bij sessies. Hij speelde in wereldberoemde studio's als Abbey Road, Air Lyndhurst, Angel Studios en Maida Vale. Als producent heeft Louis zijn eigen opnamestudio, die projecten van start tot finish documenteert en distribueert voor klanten. Hij gebruikt deze ruimte ook voor externe sessies, waardoor hij kan spelen op nummers van artiesten over de hele wereld.