DOBC Kampioensdivisie: PBG zet erg goed optreden neer

Laatste update om 19:47 op Saturday, 9 June

Provinciale Brassband Groningen o.l.v. Richard Visser

1 Cadillac of the Silver Screen (Jacob Vilhelm Larsen)
Dirigent Richard Visser wacht het geklap van het publiek en begint direct aan het eerste werk. Hommage aan John Williams  zoals de ondertitel van dit werk luidt. PBG begint en besluit vandaag zijn optreden met muziek van Jacob Larsen en we zijn in Western sferen alvorens een lookalike van John Williams Olympic Fanfare langs komt. Grootse klanken die het publiek een reactie ontlokken. 

2 Calon Lan (John Hughes & Daniel James, arr. Philip Harper) 
Een overbekende Welshe hymne vormt het rustpunt in het optreden vandaag. Het werkje begint met een feature voor de trombones waarna de cornetten het overnemen. Ook hier gaat dirigent Richard Visser voor de klank van een robuust spelende band. Het heeft sfeer en een gevoelvol slot.

3 Destination Moon (Paul Raphael)
PBG heeft gekozen om ook vanavond Destination Moon te brengen. De band was er succesvol mee tijdens de VOBK en in de opening laat de band al weer veel goeds horen. De trombone solo is vol vuur en de band reageert er op met intensiteit. En zo wordt een eerste deel afgeleverd waarvan het genieten is. Humanity, het tweede deel, opent met solo's van bariton, flugel die er mogen zijn. Kleine vlekjes daarna maar de cornetten pakken het weer goed op. De muziek stroomt mooi en vertelt een verhaal. De overgang naar The Launch is wat abrupt, in de mars is de balans oké. Heerlijke euphonium. De motoren van de raket worden zo langzamerhand gestart. Triomfantelijk klinkt de lancering. We beleven het verhaal helemaal mee als de cornetgroep de band verlaat voor het verbeelden van de wegvliegende raket. Een laatste flugelsolo en we zijn aan de nu al beroemde fade out scene gekomen. Nu hopen dat ze een deur gevonden hebben om langzaam dicht te doen.  

4 Can’t nobody do me like Jesus (traditional, arr. Jacob Vilhelm Larsen)
Een uitsmijter die al aardig uit de tijd begint te lopen. JVL's arrangement van deze traditional. En het swingt de pan uit op een paar overgangsmomentjes na. Slot van een erg goed optreden van PBG.