Geslaagde tour voor O&U

Laatste update om 09:41 op Friday, 18 May

Afgelopen maandag is brassband Oefening en Uitspanning thuisgekomen van een zeer geslaagde tour naar Galati, Roemenië.

Op uitnodiging van een aantal Nederlandse bedrijven was de band woensdag 9 mei naar deze stad afgereisd voor een aantal intensieve, maar onvergetelijke dagen. Na een lange reisdag werd de donderdag begonnen met een repetitie, in een loods van Alewijnse Marine. Er was een grote toeloop van personeel die zich afvroeg waar die muziek toch vandaan kwam. Donderdagavond was het tijd voor het eerste concert: tijdens een rondvaart op de Donau werd dus het spits afgebeten. Een mooie ervaring op een mooie locatie!

Vrijdag 11 mei was het weer vroeg dag: Er werd een tewaterlating muzikaal omlijst op de scheepswerf van Damen. Vooral de grote hoeveelheid medewerkers en de tewaterlating zelf hebben een grote indruk gemaakt! Vroeg in de avond werd O&U verwacht bij DMT Marine Equipment voor een concert. Hierbij waren een afvaardiging van de Nederlandse en Roemeense Kamer van Koophandel en de Nederlandse ambassadeur aanwezig.

Zaterdagochtend gaf O&U een concert/workshop voor kinderen bij de Fundatia Inimã de Copil. Deze stichting ondersteunt kinderen waarvoor de ouders zelf niet goed kunnen zorgen. Dit wordt o.a. gedaan door het bieden van dagopvang, een warme maaltijd per dag en kleding. De band was onder de indruk van het enthousiasme van de kinderen en de gretigheid om de verschillende slagwerkinstrumenten te gebruiken. ’s Avonds was er een concert in het Musical Theatre in Galati, speciaal georganiseerd voor de medewerkers van de sponsors. De zaal was redelijk gevuld, maar het enthousiasme was overweldigend!

Zondag was alweer de laatste dag van de tour: In het Gradina Publica (park) werd een gezamenlijk concert met de lokale fanfare gegeven. Het publiek was massaal toegestroomd en de reacties waren enorm positief. Zondag avond gaf O&U toch echt het laatste concert: Tijdens een galadiner voor de Fundatia Inimã de Copil speelde de band tussen de gangen door driemaal een kort programma.

Oefening en Uitspanning is weer een hele ervaring rijker. Wat de band het meest bij is gebleven is het enthousiasme van de mensen en de goede zorgen van onze sponsors. Nu op naar de volgende uitdaging: O&U doet op 16 juni mee aan Surventobrass!