Joris Roelofs Recital in Amsterdam

Laatste update om 15:44 op Friday, 31 January

Joris Roelofs geeft op donderdag 13 februari een recital van een uur in de Buffet Crampon Showroom Amsterdam.

Vanaf 19.00 uur kunt u genieten van saxofoonspel van de bovenste plank.

Joris Roelofs (1984) is een (bas)klarinettist en componist uit Amsterdam. Hij begon op 6-jarige leeftijd klassieke klarinet te spelen en toen hij 12 was begon hij op de altsaxofoon. Roelofs studeerde in 2007 af aan het conservatorium van Amsterdam en verhuisde in 2008 naar New York. 

In dat jaar werd hij geselecteerd voor de Thelonious Monk International Saxophone Competition. Roelofs speelde onder meer met Brad Mehldau, Dee Dee Bridgewater, Christina Branco, Lionel Loueke, ICP Orchestra, Han Bennink, James Carter en het Vanguard Jazz Orchestra.

In 2010 werd hij door Brad Mehldau gevraagd om met hem op te treden in Carnegie Hall in New York en het Sanders Theatre in Boston. In 2015 en 2017 speelde hij in een nieuw project van Mehldau met cello, piano en klarinet: muziek geschreven door Mehldau voor een stille film.

Joris Roelofs speelt ook lead-alt in het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en is regelmatig lid van de projecten van Reinier Baas. Naar aanleiding van de North Sea Jazz compositieopdracht in 2016, componeerde Roelofs Rope Dance: muziek voor fagot, piano, drums en bas, gebaseerd op Friedrich Nietzsche's idee van de touwdanser in Thus Spoke Zarathustra.