Nieuw Kerstrepertoire in de aanbieding

Laatste update om 14:42 op Monday, 11 November

 

Dat Kerstrepertoire elk jaar terugkomt is een gegeven, maar dat elk jaar dezelfde stukken gespeeld worden niet. CU Brass bekijkt twee originele werken voor de Kerst van de jonge uitgeverij Tower Editions: Christmas Mirror en Carols of Old.
 
Aansprekende Kerstmuziek hoeft niet altijd een verzameling van de bekende hymn tunes te zijn. Dat bewijzen de volgende stukken. Met verschillende kerstliederen als materiaal worden er diverse Kerstsferen gecreëerd, in plaats van alle bekende meezingers opgelepeld. 

Beide werken zijn gebaseerd op twee kerstlieden. Componist John Blanken kiest voor Daar is uit ‘s werelds duistre wolken van Gijsbert Bastiaans en Veni redemptor gentium, een Ambrosiaans gezang. Twee tot de middeleeuwen te herleiden carols vormen de basis van Geert Jan Kroon’s compositie, namelijk: Er is een Roos ontloken en de Coventry Carol. In beide werken worden de melodieën en afgeleide motieven uitgewerkt in sfeervolle samenklanken en in vrolijke wiegende melodieën. 

 
Waar Carols of Old een rapsodische vorm heeft die uitmondt in een spetterende finale, beschikbaar in twee versies (een finale met duidelijke oosterse invloeden en een echte grande finale met het nodige technische vuurwerk), is de Christmas Mirror, zoals de titel doet vermoeden, geschreven in een spiegelvorm, waarbij het begin en einde in dezelfde stijl zijn geschreven.    

Beide werken zijn beschikbaar voor brassband en fanfare. Carols of Old is ook uit te voeren met een koor. Waarbij het koor niet alleen de tekst van het koraal hoeft te verklanken, maar ook ingezet wordt als klankkleur ter verrijking van de brassband of het fanfareorkest.  

Tower Editions biedt u als lezer van CU Brass een kortingscode om tot en met de Kerst nieuw repertoire aan te schaffen. De volgende code kan bij het BESTELLEN GEBRUIKT WORDEN:

CU@XMAS19