SFF2019 A-groep: Een totaalprogramma van Eendracht Maakt Macht

Laatste update om 21:51 op Saturday, 9 November

3. Eendracht Maakt Macht Oudega SWF o.l.v. Paulus de Jong  

"Natuurlijk" is het thema van het programma van EMM, een combinatie van Natuur en Muziek, van pinguin tot gestresst konijn. Een spectaculaire opening met Godspeed van Melillo. Met een geweldige brede klank laat EMM horen wat het muzikaal in huis heeft. De film is mooi geknipt op de muziek. Het is reuze spannend allemaal. In de muziek zijn af en toe kleine vlekjes hoorbaar. 

Lux Aurumque, het gouden licht, neemt iets van de betovering van de opening weg. Dynamisch is het ruim genomen, niet echt zacht. Inzetten zijn niet allemaal samen. De balans en klank van deze fanfare blijft genieten. Contrast is er genoeg met Concerto for Trumpet van Harry James. Yvonne Galema speelt de technisch lastige solo voortreffelijk. 

Yvonne Galema - trompet

Tijd was er voor nog meer fun met Hunting Wabbits. Dirigent Paulus de Jong is plots gekleed als jager en heeft heel wat gestresste konijnen voor zich. Wie zal het loodje leggen? De verschillende secties in het orkest spelen of hun leven ervan afhangt. De trombonist zou ik na zo'n solo zeker sparen. De hoorniste is uiteindelijk het haasje. Een ontzettend leuk item. Met Walking with Heroes maakt EMM haar programma volledig. Een prachtig programma dat in de zaal meer achter laat dan de confetti die het optreden beëindigde.   

Programma:
Godspeed - Stephen Melillo  
Lux Aurumque - Eric Witacre arr. Wouter van der Wal  
Concerto for Trumpet - Harry James arr. Ted Parson Trompet solist: Yvonne Galema  
Hunting Wabbits - Gordon Goodwin arr. Jasper Staps  
Walking with Heroes - Paul Lovatt-Cooper