Tribute Wind Orchestra

Laatste update om 08:46 op Tuesday, 24 September

6 oktober in HRFSTWND-concertserie in De Meenthe

Steenwijk/De Wijk - Op zondag 6 oktober debuteert het Tribute Wind Orchestra (TWO) met een eenmalig concert in het RABO Theater De Meenthe in Steenwijk, Dit nieuwe harmonieorkest bestaat uit 70 muzikanten uit Noord-Nederland ontstond begin 2019 naar aanleiding van het orkest dat vorig jaar gevormd werd ter ere van Johan de Meij, één van Nederlands bekendste componisten voor harmonieorkest.

Onder leiding van het professionele dirigententeam bestaande uit Thom Zigterman (Akkrum) en Floris de Wever (Groningen) brengt het Tribute Wind Orchestra een ode aan vooraanstaande Amerikaanse componisten, onder de titel “The American Legacy”. Het concert is opgenomen in de jaarlijks terugkerende concertreeks HRFSTWND. De afgelopen weken werd intensief gerepeteerd op de repetitielocatie van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo in het Drentse De Wijk.  

Klassieke harmoniemuziek
De muzikale lat ligt hoog. Het Tribute Wind Orchestra (kortweg TWO) is projectmatig opgezet, muzikanten schrijven zich per editie in voor deelname. Volgend jaar is er een project rondom twee Nederlandse componisten. “We richten ons met dit nieuwe projectorkest op uitdagende symfonische harmoniemuziek. Onze concerten zijn niet alleen bedoeld voor de kenners van de blaasmuziek, maar ook voor liefhebbers van klassieke muziek die nog niet zo bekend zijn met de symfonische blaasmuziek”, vertelt Jeannet Boverhof (Beilen), één van de initiatiefnemers. Zo staan de Fourth Symphony van Alfred Reed, Symphonic Overture van James Barnes en Sleep van Eric Whitacre op het programma. Saxofoniste Sietske Trinks soleert in het eerste deel van het Concerto for Saxophone and Winds van David Maslanka. En het werk The Rumor of a Secret King van John Mackey beleeft een Nederlandse première in de Meenthe op 6 oktober. De presentatie van het concert is in handen van Ab Nieuwdorp, bekend van zijn dagelijks programma De Klassieken op radio 4. Kaarten voor dit eenmalige concert zijn verkrijgbaar aan de kassa of via de website van de Meenthe hier

HRFSTWND
Sinds 2007 is Oost-Nederland elke herfst gevuld met prachtige concerten. Onder de noemer ‘grote orkesten, grootse concerten’ spelen blaasorkesten in de grote theaters van Gelderland en Overijssel. HRFSTWND wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland en de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen.