Het Volwassen Orkest gaat weer los!

Laatste update om 18:22 op Friday, 16 August

Met ingang van vrijdag 6 september 2019 begint Het Volwassen Orkest weer met de repetities. Deze repetities zijn elke vrijdag van 18.45 tot 19.45 uur in het educatieve deel van de Lawei (lokaal 0.08) in Drachten.

Dit dertigkoppige orkest kent een zeer unieke bezetting. Allerlei instrumenten die normaal gesproken niet gecombineerd worden zijn wel in dit orkest samengebracht. Zo wordt er gespeeld op mandoline, gitaar, banjo, hoorn, bariton, klarinet, viool, altviool, panfluit, tenor- en altblokfluit, accordeon, basaccordeon, dwarsfluit en piano.

Juist vanwege deze bijzondere samenstelling heeft oud-dirigent Hotze Jelsma zelf veel arrangementen geschreven. De huidige dirigent Willem Flisijn (dirigent Chr. Muziekvereniging Jeduthun Opeinde-Nijega) zet deze traditie voort. Verschillende stijlen zijn daarbij het uitgangspunt. Klassieke muziek, filmmuziek en wereldmuziek komen regelmatig voor in het repertoire. En omdat de arrangementen speciaal voor dit orkest geschreven worden, kan er ook rekening worden gehouden met het niveau van de muzikanten.

Wil je een keer meespelen of lijkt het je leuk om mee te doen meld je dan aan via de website www.hetvolwassenorkest.nl.

Degene die eerst meer informatie willen, kunnen ook gebruik maken van de website of mailen naar hetvolwassenorkest@gmail.com.