Arie Stolk neemt afscheid van De Hoop Stellendam

Laatste update om 18:03 op Saturday, 6 April

Arie Stolk neemt na 38 jaar afscheid van Fanfareorkest De Hoop uit Stellendam. In die bijna 4 decennia hebben zowel orkest als hun muzikaal leider een grote ontwikkeling doorgemaakt. Het fanfareorkest nam deel aan 48 wedstrijden onder zijn leiding, won 12 nationale kampioenschappen en drie internationale prijzen. Maar er werd vooral intensief en met passie van leden en dirigent muziek gemaakt altijd weer op hoog niveau. Een groot aantal componisten kwam op bezoek en compositieopdrachten werden verstrekt met de bijbehorende premières op concerten.

Stolk zegt er zelf over: "Het is mooi om te kunnen werken met zo’n groot en rijk bezet orkest, met een goed instrumentarium en intelligente goed opgeleide leden. Ze staan stuk voor stuk hun mannetje/vrouwtje. Met veel goede wil en goede bestuurskrachten over al die jaren. Veel nieuw repertoire heb ik kunnen uitvoeren. Dat is iets waarin ik mijn grootste uitdaging vond en nog vind. Maar het was ook 38 jaar topsport, waarin prestaties naast een goede sfeer, of andersom, moesten worden geleverd en dat binnen financiële kaders. Als je zo lang bij een orkest werkt, betekent dat dat je zelf ook behoorlijk in jaren bent geklommen. Minder verplichtingen, meer vrijheid is nu het motto.”

Fanfareorkest De Hoop respecteert het besluit van Arie Stolk. Weinig orkesten en dirigenten kunnen terugkijken op zo’n succesvolle periode van 38 jaar, met vele hoogtepunten en een unieke samenwerking. De zoektocht naar een nieuwe dirigent gaat binnenkort beginnen en er wordt een passend afscheid georganiseerd waarover later meer wordt bekend gemaakt.