Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest op concertreis naar omgeving Rostock

Laatste update om 13:03 op Saturday, 9 March

Van 19 tot 22 april zal het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest een concertreis maken naar Rostock, Warnemünde en Bad Doberan. Op zaterdag wordt een concert gegeven in Bad Doberan samen met het plaatselijke blaasorkest. Op zondag wordt een concert verzorgd bij de vuurtoren van Warnemünde. Dirigent Lieuwe de Jong bezocht de streek al eerder met andere verenigingen en in 2009 met het NHJFO van 2009. Hij kwam er ook regelmatig terug om het blaasorkest van Bad Doberan te dirigeren, hetgeen hem een ere-dirigentschap bij het orkest opleverde. Met het orkest zullen ook twee zangeressen meereizen, Stephanie Kramer en Anouk Geertsma.   

Voordat het orkest naar Duitsland afreist is het nog te horen tijdens het concert Blazers in de Binding op vrijdag 22 maart in Zuid-Scharwoude. Samen met Fanfare Hou & Trouw Heerhugowaard en Alkmaar Brass. Lees hier meer over dit concert. 

Uitdagende optredens in het verschiet
Op 11 augustus speelt het jeugdorkest tijdens de waterweken in Medemblik met een landelijk bekende artiest. Wie dat zal zijn is op dit moment nog een geheim. Zaterdag 21 december is het jaarlijkse kerstgala in de Pancratiuskerk te Oosterblokker en hier zal de complete Schilderijen van een Tentoonstelling van Mussorgsky ten gehore worden gebracht. Begin 2020 volgt een concert met trompettiste Melissa Venema in de Bonifaciuskerk te Medemblik.

NHJFO
Het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest (NHJFO) is een jeugdorkest dat bestaat uit enthousiaste jonge muzikanten tussen 12 en 25 jaar. De leden van het orkest komen uit de gehele provincie Noord Holland. Het doel van dit orkest is om jonge muzikanten te ontwikkelen op het gebied van blaasmuziek in de breedste zin van het woord. Dirigent Lieuwe de Jong heeft het NHJFO in 2004 opgericht als aanvulling op de bestaande verenigingen. Lidmaatschap is alleen mogelijk voor jongeren die lid zijn van een muziekvereniging in Noord-Holland.