Spanjaardsgat Festival 2018 Breda

Laatste update om 11:15 op Tuesday, 15 May

Onder de titel Let’s Mix it Up! mag Altena Brass samen met solist Marcel van Wensen haar theatershow Revolution! nogmaals uitvoeren. Op het Spanjaardsgat Festival 2018 deelt Altena Brass het podium met ruim 1000 andere muzikanten. Het festival loopt van 16 mei tot 27 mei 2018 en is verrassend veelzijdig. Van Mahler tot het Metropole orkest en van Queen Tribute tot Hollandse Hits. De theatershow Revolution past daar perfect tussen. Van click-tracks en lichtshows tot drumloops, met vette hip-hop brass, pop, en dance. Uiteraard komen ook de brassband liefhebbers met origineel repertoire aan hun trekken.

Spanjaardsgat Festival 2018: Let’s Mix it Up!
Het wordt een spannende mix van muziekstijlen en genres, een unieke samenstelling van ensembles en orkesten, grote koren, verrassende solisten en onverwachte samenwerkingen. Kortom, de programmering van het Spanjaardsgat Festival is dit jaar heel vernieuwend en vooral ook verrassend veelzijdig. Elf dagen lang, naar hartelust genieten van veel bijzondere optredens en concerten.

Onder het motto “Let’s Mix it Up!” geven deze editie meer dan duizend muzikanten acte de presence. De nieuwe, jonge arrangeur (van het Metropole Orkest) tekent voor het Spanjaardsgat Concert met als thema “Breda Remixed”. Er is een heel bijzondere samenwerking voor de Carmina Burana. En wat te denken van de Queen Tribute “We Will Rock You”? Of van Vivaldi in jazzy stijl? Van Mahler in concert of het gezellig uit volle borst meezingen met Hollandse Hits?

Er is de combinatie film & circus, er zijn twee dans-events, er is musical, klassiek (Dvorak) meets breakdance en hiphop, deejays, urban, Marley Gras, amateurs meet beroeps, docenten musiceren met leerlingen. Kortom, op het grote buitenpodium aan de haven komt ieders muzikale voorkeur aan bod. Een unieke mengeling van vernieuwend en tijdloos.

Voor meer info en het volledige programma: click hier