Provinciale Brassband Groningen imponeert

Laatste update om 21:39 op Saturday, 21 April

Het is blauw zwart op het podium. Richard Visser dirigeert de Provinciale Brassband Groningen. En PBG begint fris aan het verplichte werk waar Philip Sparke ook motiefjes van marsen van het British Corps of Army Music zelf in heeft verwerkt. De aanpak is robuust en gedegen zoals we Richard Visser hebben leren kennen. 

Een mooi contrast vormt de Welshe traditional Calon Lan in een bewerking van Philip Harper met de start en het slot in de trombonesectie.  

Destination Moon
Het Kuifje verhaal 'Raket naar de Maan' was de inspiratie voor dit werk dat Philip Harper onder het pseudoniem Paul Raphael schreef voor de Cory Band. Het werk kent drie doorgecomponeerde delen. Het eerste deel, genaamd Science, geeft de band een vliegende start. Het is zeer overtuigend. De trombone solo passages zijn prima gespeeld. De band laat horen in vorm te zijn en Visser trekt zoals zo vaak het ene fortissimo na het andere uit de band. In het middendeel blijft het nog wat ruim in dynamiek. De solo's en duetten in het middendeel met de titel Humanity komen goed over, ondanks de ietwat luide begeleiding. Opvallend hoe schoon de band speelt. The Launch is het derde deel en PBG begint aan het deel na wat kleine vlekjes aan het einde van het tweede deel. De band heeft de laatste weken reuze stappen gezet. En als de raket langzaam verdwijnt wacht PBG een ovationeel applaus. De PBG-ers worden toegejuichd door het publiek.