Brassband Heist in programma van uitersten

Laatste update om 18:21 op Saturday, 21 April

Brassband Heist en dirigent Bert Van Thienen hebben er veel zin. De opening is iets overhaast misschien. De tempi liggen ook in het deel na de opening wat hoger en krijgen daar nog meer een John Williams stempel door. Hier en daar versnelt het tempo wat op vreemde plekken. Maar grandeur heeft het zeker. 

Jef Vermeieren
Een mooi contrast is gevonden in de solo Don't Doubt Him Now van Ballantine. Solist is principal Jef Vermeieren en hij brengt de boodschap met verve. Ook in de begeleiding valt er genoeg te genieten. Heerlijk moment in dit optreden.   

Van de Storytelling CD van de Cory Band komt The Battle of Athens. Een compositie van Philip Harper. Hier is het samenspel helaas niet altijd sluitend. Soms lijken de lijnen ook wat weg. In de tutti gedeelte komt de band dan wel weer overeind. Een mooi concert item.

Spectrum
Gilbert Vinter veranderde de brassband wereld voorgoed. Hoe onzeker hij er zelf ook over was, uiteindelijk doorstaan een aantal van zijn werken de tijd en worden nog steeds gebruikt als contestpiece. Heist heeft Spectrum op de lessenaar gezet en dat blijkt nog steeds een werk van een behoorlijke moeilijkheidsgraad. Het Rood begint een beetje vaal, maar krijgt allengs meer diepte. Het Oranje swingt er lekker op los en Geel wordt zeer contrastrijk neergezet. De speelsheid wordt wat maniacaal en de overgang naar Groen is misschien wat schielijk. Daardoor is het lastig om de rust te vinden. Het is eerder met veel beleving gebracht. In Blauw voelt de band zich thuis. Goed samenspel en de overgang naar de wals (Indigo) werkt. Daarna het Paars in de plaats van het violet. Heist maakt hier geen gevangenen. Het klinkt agressief, maar alles is vergeten en vergeven als het begin terugkeert. Veel brassbandliefhebbers doe je hier een groot plezier mee.