Brass Family Band debuteert

Laatste update om 20:56 op Saturday, 21 April

Voor het eerst een Italiaanse brassband op het festival. Onder leiding van Alessandro Celardi speelt de band naast het verplichte werk ook Vita Aeternam Variations van Alexander Comitas. De opkomende brassbandbeweging in Italië blijft verbazen. Zeker nu de bands niet meer uit het uiterste noorden komen, maar uit Rome en verre omstreken. Brass Family Band is gesitueerd in Arce in de Italiaanse provincie Frosinone, halverwege tussen Rome en Napels. 

Het begin in het verplichte werk is wat flets, maar al gauw heeft de band zich herpakt en speelt het werk zonder noemenswaardige problemen uit. 

Het begin van Vita Aeterna Variations is andere koek. De start is solide in de bas, maar de andere solisten zijn dat minder.
In het vervolg zullen er bij de kenners van dit werk wel wenkbrauwen gefronst zijn. Doordat het op meerdere plaatsen niet onder elkaar staat ontstaan geheel nieuwe samenklanken. Het doel lijkt om er door heen te komen. En dat is gelukt. Er is nog veel te leren voor deze band, maar we weten ook dat landen als Duitsland, Oostenrijk en Italië razend snel vorderingen maken. Kijken waar ze over twee jaar zijn.