NJBB optreden indrukwekkend

Laatste update om 21:55 op Monday, 17 April

In Nederland zijn al diverse jeugdorkesten actief (NNHO, NJFO, FJFO, JA! ea); met het eerste officiële optreden in een goed gevulde zaal van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum is daar nu de Nederlandse Jeugd Brass Band bijgekomen. 

Initiatiefnemers Melvin van der Vis en Siebren van Noort wisten in zeer korte tijd vanuit hun bestuurspositie van het NJFO dit orkest op te zetten onder de vlag van het NJFO. Met twee topdirigenten én een prachtige bezetting werden drie weekenden gepland. 

vlnr: Paul Holland, Siebren van Noort, Melvin van der Vis en Erik van de Kolk
Foto: CU Brass

Het aanwezige publiek heeft op 15 april kunnen genieten van een geweldig orkest met een zeer divers programma. Onder leiding van dirigent Erik van de Kolk (voor de break) en Paul Holland (na de break) kwamen diverse componisten voorbij: Harper, Doss, Piazzolla, Dobson Neurohr, Van der Roost Debussy waarbij liefhebbers van grote werken konden genieten van Spiriti (Thomas Doss) en On the Shoulders of Giants (Peter Graham). In alle werken lieten de jeugdige leden horen de diverse muziekstijlen bijzonder goed te beheersen. Ook solistisch bleek het dik in orde met Melvin van der Vis en Christiaan Jongepier op resp. flugelhorn en cornet.

De toekomst lijkt met ondersteuning van een aantal sponsoren verzekerd te zijn. We gaan van dit orkest dus nog meer horen!


Foto: CU Brass