EBK 2023: de voorbereidingen

Laatste update om 11:51 op Saturday, 25 February

Festival Brass Band met dirigent Steven Verhaert is op diverse fronten druk met haar voorbereidingen voor haar deelname aan de Europese Brassband Kampioenschappen (mei '23).

Aanpassingen:
CU Brass berichtte eerder dat de nationaal kampioen een nieuwe repetitieruimte betrokken heeft in Deurne; omdat de zaal akoestisch nog niet optimaal bleek om te kunnen repeteren, heeft de band hard gewerkt om de nodige ingrepen te doen.

Voorbereidingen in muziek en logistiek:
Het verplichte werk van de componist Joel Thoor genaamd Aurora is gearriveerd en de eerste kennismaking met het werk zit erop! Echter, de band is ook in voorbereiding op haar concert Brass & Bites; dit jaar met een Zweeds tintje én het doel om met dit concert ook de reis-kosten wat te verlichten. Een dergelijke trip is kostbaar en ook moeten nog wat praktische zaken (zoals regelen repetitie-ruimte ter plaatse) geregeld worden. Naast het prijzengeld van VLAMO is een subsidie-aanvraag gedaan bij de Vlaamse Overheid; eind maart is bekend of er een tegemoetkoming kan worden verwacht...
Naast de Vlaamse Overheid is de band ook in contact met de Belgische Ambassade en Vlaamse vertegenwoordiging ter plaatse. Een leuke uitnodiging heeft de band ondertussen binnen: een receptie bij de Ambassade ter ere van deelname aan de EBBC!

Uiteraard repeteert de band om een zo goed mogelijke performance te geven in Malmö waarbij overdaad in repeteren geen zin heeft. De band kiest bewust voor een zo efficiënt mogelijke invulling van de repetitie-momenten.

Try-Outs:
Op 26 maart speelt Festival Brass Band tijdens het jaarconcert Brass & Bites haar eerste try-out, gevolgd door een dubbelconcert met harmonie Vreugd in Deugd uit Zussen (o.l.v. trombonist Jan Rypens) op 23 april. Een week later reist de band naar Nederland alwaar op zondag 30 april de derde try-out zal plaatsvinden in Utrecht op uitnodiging van Brass Band Schoonhoven.