De Dutch Open Slow Melody Contest

Laatste update om 15:19 op Friday, 13 January

Dutch Open Slow Melody Contest
Op zondag 19 februari 2023 organiseert Stichting Culturele Activiteiten Opsterland voor de tweede keer de ‘Dutch Open Slow Melody Contest’ (DOSMC) in theater De Skāns in Gorredijk. Een solistenconcours in een veilige en laagdrempelige omgeving, voor HaFaBra-muzikanten van 8 t/m 88 jaar.  

Wat is een Slow Melody Contest?
De naam zegt het al; de ‘Slow Melody Contest’ is een wedstrijd voor langzame, gedragen solo’s. In Engeland is dit een eeuwenoude traditie, naast de reguliere solistenconcoursen. De DOSMC is het uitgelezen evenement om je voordracht, klank en muzikaliteit te presenteren.

Begeleiding
Pianiste Elvire Boelee kan je begeleiden tijdens je solo. Er wordt gelegenheid geboden om te oefenen met haar, een week voorafgaand aan het evenement. Natuurlijk is het ook toegestaan om je eigen pianist(e) mee te nemen of met een geluidsopname op te treden. Geef dit dan wel aan bij je opgave.

Solo te spannend?
Vind je alleen spelen toch te spannend en kom je liever samen of met zijn drietjes? Dat mag ook. Je kunt je met maximaal 5 personen opgeven. Gewoon doen dus!

Geen verliezers
Wij kennen geen verliezers. Meedoen is belangrijker dan winnen. Daarom worden alleen de top 3 bekend gemaakt tijdens de DOSMC. Een deskundige jury zorgt voor een opbouwend juryrapport. Je krijgt daarnaast een opname van je optreden. Zo kun je na afloop zelf ook nagenieten van je optreden én er van leren. 

Deelnemersklassen
De deelnemers worden onderverdeeld in verschillende leeftijdsklassen.

Klasse                 Leeftijd
Klasse 1               t/m 12 jaar
Klasse 2               13 t/m 15 jaar
Klasse 3               16 jaar en ouder

Geef je op!
Ben je enthousiast geworden? 
Geef je dan op voor 22 januari 2023.  

De kosten voor deelname zijn:
Solo € 15,-
Duo € 20,-
Trio € 25,-
Kwartet € 30,-
Kwintet € 35,-