BBK 2022: Noordlimburgse Brass Band, plichtwerk

Laatste update om 13:45 op Sunday, 27 November

Een zeer aangename opening van de The World Rejoicing, de laatste keer dat we dit werk vandaag horen. 

De trombone start zeer muzikaal en wordt prachtig overgenomen door de tutti band. De bassen starten zeer voortvarend aan het Capriccio, de techniek staat als een huis aan het begin van deze uitvoering. Er zijn veel details te horen. Een zeer goede instrumentbeheersing in de gehele band in de eerste minuten van deze uitvoering. La Danza 1 straalt veel rust uit ondanks de onregelmatige ritmiek, het vloeit zeer natuurlijk in elkaar over. Er ontvouwt zich een zeer aangename laatste uitvoering van dit mooie werk van Gregson. 

Dirigent Raf Van Looveren straalt veel rust uit in deze uitvoering en met minimale aanwijzingen worden de muzikanten vol vertrouwen op het juiste spoor gehouden. We horen voor de tweede keer een wat verticale benadering van het Lutherse thema. 

De bassen zijn de stuwende kracht in La Danza 2, er wordt met veel richting en beheersing muziek gemaakt. De solohoorn en EbBas geven het juiste voorbeeld voor de daaropvolgende solisten met prachtig spel in het Arias en Duets. De principal cornet en de solo-euphonium nemen ons vervolgens mee in een prachtig samenspel. Hier is overduidelijk veel aandacht aan besteed.

De muzikanten hebben op Tempo 1, Ma Appassionato nog voldoende over om de zaal nog eens te vullen met een prachtige tutti klank. Knappe beheersing in de laagte bij de solocornetten richting Fuga en Burlesca. De muziek blijft de hele uitvoering spreken bij de muzikanten van Noord Limburg. Meer dan het vernoemen waard is de diepe klank die de bastrombone weet te produceren. Naar het einde toe is veel aandacht aan frasering besteed. 

Een knappe uitvoering van The World Rejoicing.