BBK 2022: Kortrijk Brass Band, verplicht werk

Laatste update om 13:22 op Sunday, 27 November

Een erg mooie intro van de solotrombone; het begeleidende bells effect in de band is niet vrij van stemmingsproblemen. 

De zestiende ritmiek in het middenregister is helaas niet helemaal duidelijk te onderscheiden. De uitvoering doet in de zaal wat grof aan. De dirigent vraagt veel van de muzikanten en houdt de controle stevig in handen. De in de partituur duidelijk gearticuleerde inzetten zijn niet altijd even exact, dit leidt af van de muziek. 

Het Processional wordt helaas niet helemaal samen ingezet, de band lijkt in dit deel uit verschillende groepen te bestaan. In het technische gedeelte manifesteert de band zich in het tutti comfortabeler. Het Arias en Duets zal vandaag een scherprechter zijn, de solo's worden vol overgave gebracht maar de componist benaderd de toppen van de technische beheersing van de muzikanten, het lijkt alsof er op de laatste reserves gespeeld wordt. In het L'istesse tempo is de flugel zeer aangenaam om naar te luisteren. 

Richting het Fuga en Burlesca treedt er vermoeidheid op bij de band, er lijkt nu meer op kracht dan op techniek gespeeld te worden. Het uiterste wordt gevraagd van de muzikanten met deze uitvoering van Gregsons' The World Rejoicing. Naar het einde toe wordt er door dirigent De Ketelaere nog eenmaal het uiterste van zijn muzikanten gevraagd. De solo in de trombone leidt het slot in van deze uitvoering van Gregson zijn werk. 

Een werk dat veel vraagt van de muzikanten uit Kortrijk, dirigent is duidelijk tevreden en dankt zijn band.