BBK 2022: Brassband Zele, plichtwerk

Laatste update om 10:36 op Sunday, 27 November

Een prachtige warm geluid vanuit de trombone solo, waarna de band langzaam toewerkt na het eerste tutti. Kleine stemmingsproblemen in de langzame opbouw van het akkoord richting cijfer 1. In het Capriccio een overtuigend geluid vanuit de bassectie. Het einde van dit deel richting La Danza zijn redelijk wat ongelijke inzetten te bespeuren in de muziek. In het daaropvolgende La Danza wordt een vlot tempo opgepikt, waarbij de muziek wat overspeeld wordt. 

De muzikanten uit Zele gaan voortvarend van start in het Processional. Wanneer de techniek toegevoegd wordt vanuit de cornetten komt het wat diffuus over. De muziek ontwikkelt zich in dit deel wat rommelig. De solisten musiceren zeer beheerst in het Arias and Duets, de begeleiding is helaas niet vrij van oneffenheden; dit leidt wat af van de solisten. Dat is jammer want er wordt mooi gemusiceerd. Aan het einde van dit deel worden de solocornetten tot het uiterste gedreven om de stemming vast te houden in de lage begeleiding. 

Naar de finale toe wordt vol overgave muziek gemaakt door de band uit Zele. Het volume wat aan het begin van de uitvoering nog wel beheerst gehaald werd lijkt nu buiten bereik te liggen van de muzikanten.

Een dankbaar applaus vanuit de goed gevulde zaal in Heist op den Berg.