BBK 2022: Brass Band Heist, plichtwerk

Laatste update om 12:24 op Sunday, 27 November

Het bells-effect aan de start wordt mooi opgezet na de solo van de trombone. In het Più Lento openbaren zich in het d-crescendo wat stemmingsproblemen. Het Capriccio wordt zeer voortvarend opgezet. Naar het einde van dit deel wordt op safe ingezet in de zachte passages, dit maakt het wat fors. 

De euphonium toont zijn kwaliteit in het deel richting Processional. Wanneer het Processional opgezet wordt is opnieuw gekozen voor een ruime dynamiek. Wanneer het bekende thema van dit werk aantreed in dit deel zijn de inzetten wat ongelijk. 

In Danza zorgen de bassen voor een fijne drive om naar deze muziek te luisteren, er wordt door deze band zeker gedreven muziek gemaakt. In het Arias and Duets krijgen de muzikanten van brassband Heist uitgebreid de kans om zichzelf in de spotlight te zetten. De cornet en euphonium vertonen in dit deel een glansrol, een aantal kleine braampjes zijn niet heel storend maar wel aanwezig. 

Het Fuga en Burlesca is stevig van karakter, naar het einde toe sluipen er meer slordigheden in de uitvoering. Dat is jammer want de muzikanten uit Heist waren voortvarend begonnen aan The World Rejoicing. Het tempo ligt hoorbaar hoger bij deze band in dit deel dan de eerdere uitvoeringen die we gehoord hebben. 

Zeker een mooie uitvoering van deze muziek door de muzikanen uit Heist.