Belgische Brassband Kampioenschappen 2022

Laatste update om 13:28 op Friday, 25 November

CU Brass is komend weekeinde live aanwezig in Heist-op-den-Berg tijdens de nationale brassband kampioenschappen.

België heeft een 36 tal brassbands, waarvan ongeveer de helft deelneemt aan het kampioenschap. Vlamo (organisator), is hier op zich wel tevreden mee, al zou men graag wel meer bands met open armen verwelkomen. Voorzitter Jan Matthys geeft aan dat men, om meer bands die nog niet deelnemen warm te maken middels het maken van hoogwaardige audio-visuele opnamen en deze te verspreiden.
Tevens is er de mogelijkheid om deel te nemen in de ‘open categorie’, een afdeling die op een laagdrempelige manier bands toelaat om eens te proeven van de wedstrijd. Tenslotte ontvangen de deelnemende bands sinds dit jaar ook een onkostenvergoeding, als duwtje in de rug om deel te nemen en als steuntje om de alsmaar stijgende verenigingskosten te drukken.

De organisatie is nog steeds heel tevreden over de locatie. Akoestisch en qua capaciteit is deze zaal heel geschikt en er is een heel goede samenwerking met de gemeente Heist-op-den-Berg. Bovendien ligt de zaal vrij centraal in het land. Sommige bands zijn wel vragende partij naar een zaal met meer uitstraling en renommee. Vlamo houdt voor de toekomst dan ook alle opties open, al zijn die opties niet dik bezaaid.

Tim van Moorhem en Jan Matthys zijn al heel lang betrokken bij de wedstrijd. Van 2005 tot en met 2011 was Matthys  wedstrijdleider van het BBK, waarna Tim het stokje overgenomen heeft. Naast de twee bestuurders, staat er ook een hele stuurgroep naast Tim, die meewerkt in de voorbereiding en tijdens de wedstrijd.

De wedstrijd is live te volgen, klik HIER voor de link.