Meer dan 60 solisten op verjaardagsfeest Hauts-de-France

Laatste update om 12:52 op Monday, 21 November

Naar aanleiding van hun dertigste verjaardag (1992-2022) organiseerde de Hauts-de-France Brass Band (FR) op zaterdag 19 november hun eerste internationale wedstrijd voor jonge solisten in Marquette-les-Lille, gevolgd door een galaconcert.
Meer dan 60 jonge solisten van over heel Frankrijk, België, Portugal en zelfs Japan schreven zich in voor de wedstrijd die plaatsvond in THE KIOSK. De jury bestaande uit Besson artiest Bastien Baumet, componist en dirigent Thibaut Bruniaux, Cédric Ghesquière and Benoit Dehaine en Manuel Sorolla verklaarden na afloop dat ze blij verrast waren met het buitengewone niveau van alle kandidaten. Daarom kenden ze in iedere reeks een ‘bijzondere vermelding’ toe buiten de drie winnaars uit iedere reeks.

De eerste prijs in de jonge afdeling, Juliette Macé, krijgt een nieuw werk dat aan haar zal worden opgedragen door componist Thibaut Bruniaux. De prijswinnaars in de oudere categoie Matthieu Scepi and Ugo Mouy krijgen naast hun prijzengeld ook een uitnodiging om in het volgende concertseizoen als solist op te treden met de Hauts-de-France Brass Band. Tijdens het galaconcert na de wedstrijd speelde euphonium solist Bastien Baumet het nieuwe euphonium concerto van Thierry Deleruelle, Dragonfly en het duet Flying Home van Goff Richards samen met Lilian Meurin. Lilian Meurin en Sophie Budelot, beiden muzikanten van de Hauts-de-France Brass Band waren de voornaamste organisatoren van deze geweldige eerste editie. Ze hopen alle jonge solisten volgend jaar te mogen verwelkomen tijdens de tweede editie van deze wedstrijd.

Catégorie Benjamin (tot 11 jaar) 
First prize: Juliette Macé 
Second prize: Timéo Leconte 
Third prize: Leonore Dobbelaere 
Speciale vermelding : Guichard-Pottiez 
 
Catégorie Cadet (12 tot 15 jaar) 
First prize: Matthieu Scepi 
Second prize: Afonso Neves-Silva 
Third prize: Clément Didier 
Speciale vermelding: Elodie Dobbelaere 
 
Catégorie Junior (16 tot 19 jaar) 
First prize: Ugo Mouy 
Second prize: Maxime Petit 
Third prize: Lubin Cavanna 
Speciale vermelding: Fons Dobbelaere and Francisco Nogueira 

(rechts Bastien Baumet samen met de prijswinnaars uit de categorie van 16 tot 19 jaar), links de familie Dobbelaere (BE) prijswinnaars en speciale vermeldingen in alle categorieën).