Terugblik op een prachtige samenwerking

Laatste update om 19:14 op Friday, 11 November

Met een prachtig optreden in een bomvolle zaal van TivoliVredenburg sloot Robbert Vos een intensieve samenwerking met Brass Band Schoonhoven na ruim 15 jaar af. Als sectieleider, solist én dirigent/repetitor heeft Robbert Vos veel betekent voor de band. Omgekeerd is Robbert de band enorm dankbaar voor de kansen die hij heeft gekregen en de ruimte die hij heeft gehad om zich te ontwikkelen.

Met keihard werken is de talentvolle Vos in de loop van de jaren uitgegroeid tot een euphoniumspeler met een internationale reputatie. De verbintenis met de band uit Schoonhoven blijft bestaan (inclusief het betalen van de broodnodige contributie), maar zal op dit moment op non-actieve basis zijn. De band is dan ook bezig om een vervanger te vinden voor zijn positie op solo-euphonium.

Spelen bij Brass band Schoonhoven op dit niveau betekent een volle agenda, veel repetities en optredens; "ik heb dat met heel veel plezier gedaan. Ik sta nu echter open voor nieuwe mogelijkheden die op mijn pad komen. En daarnaast wil ik wat meer tijd creëeren voor mijn gezin.” Kijkend naar de band ziet Vos een sterk verjongde en uitermate ambitieuze band met veel potentie voor de toekomst.

Terugkijkend noemt Robbert de prachtige uitvoering in de Doelen in 2012 van Audivi Media Nocte als één van de hoogtepunten. Daarnaast was From Ancient Times - gespeeld tijdens de EBK in Noorwegen - voor hem ook een bijzonder hoogtepunt. Ook Within Blue Empires, de eerste NBK winst samen met BBS, was zo’n uniek moment. Daarnaast is Vos dankbaar voor het feit dat hij 2 CD’s (Dual en VOX) met BBS heeft kunnen opnemen, een prachtige herinnering voor later.
Natuurlijk zijn er ook minder mooie momenten geweest; voor Robbert was dat een laatste plek tijdens de NBK uitslag in 2014, na 4 jaren van NBK winst, maar ook het verplichte werk van de EBK in Schotland (Muckle Flugga) was niet zijn favoriete compositie om te spelen.

Vos sluit zeker niet uit dat hij in de toekomst zou kunnen terugkeren bij BBS. De band loopt na al die jaren als rode draad door zijn muzikale carrière heen.

2007: (vlnr) Louise Mesker, Hans van Esschoten, Vincent Verhage en Robbert Vos


EBK 2013, Oslo