Optreden Brassband Rijnmond op NBK

Laatste update om 21:11 op Saturday, 29 October

De Rotterdamse band opent glashelder met veel transparantie. De euphoniumsolist komt er niet geheel schoon van incidentjes doorheen, maar de band laat zich daardoor voor geen centimeter van de wijs brengen en stoomt vol geloof verder. Ook gedurfd is de positie van de flugelsoliste Patricia, die onderaan de opkomsttrap speelt. In het trio Repiano/Flugel/1e Trombone neemt de laatste de balans wat veel over. De solisten die volgen spelen espressief. Deze band heeft een aantal begenadigde spelers aan boord.

De trombonesolisten komen helaas niet zonder een paar kleine slippertjes door de soli. Op 235 nemen ze direct revanche en zetten ze een onwrikbaar blok neer. Elegy 1 begint met veel expressie in de bassen. Er zit vooral in de tutti's een opvallend mooie sound in deze band. Dirigent Chris Derikx heeft hoorbaar veel tijd besteed aan het uitbalanceren van de tutti's. Het lijkt wel of er in het subito attacca een andere euphoniumsolist zit, het vuur slaat uit zijn beker.

De band rolt met overmacht en wederom een mooie sound Elegy 2 in. Het daaropvolgende motief met flugel en alten is niet echt pianissimo. Het poco più mosso laat een wel heel fijne altsound horen. De spanningsopbouw (stringendo) is er eentje uit het boekje en mondt uit in een rijke interpretatie van het werk.

De band houdt de spanning vast en de lijnen worden niet onderbroken. Solistisch zijn er her der wat probleempjes op te lossen, maar de totaalsound van de band staat als een huis.