Optreden Greidebrass op NBK

Laatste update om 21:09 op Friday, 28 October

Een aansprekende start bij Greidebrass laat de avond beginnen. Duidelijke muzikale keuzes zijn gemaakt. Wat opvalt is dat het voorgeschreven opstaan wel door de flugel maar niet door bariton en euphonium wordt gedaan. 

Bassen en trombones produceren een fors maar zeer heldere klank voor de solistische passages. De solocornet en de euphonium leiden het prachtige tempo primo gezamenlijk vol overgave in. De controle van de euphonium valt positief op in dit deel van dit lastige werk voor de derde divisie. De gehele band lijkt goed op zijn gemak. Er wordt door de dirigent niets aan het toeval overgelaten en dit geeft de band hoorbaar vertrouwen. 

De zachte passages in het andante, ingeleid door de euphoniums en daarna overgenomen door de cornetten, wordt met veel devotie gebracht. Hier wordt vanaf moment één muziek gemaakt. Het allegro wordt strak opgezet en naar het zinderende slot gebracht. Alle ritmiek blijft helder hoorbaar. De dynamische grenzen worden opgezocht, maar nooit overschreden in deze boeiende uitvoering. 

Een zichtbaar tevreden dirigent en een blij orkest na het majestueze slot en een groot applaus van het publiek.