Optreden Apollo Grou op NBK

Laatste update om 21:59 op Friday, 28 October

De start van Apollo Grou is overtuigend, de soliste brengt de zaal vanaf het eerste moment in vervoering. Opvallend detail, Apollo is de eerste band die de volledige voorschriften solistisch volgen: alle solisten gaan staan. 

In het allegro vivo start de band heel voortvarend; echter, zijn de dynamische verschillen niet goed te onderscheiden. Die voortvarendheid zorgt er wel voor dat zich een ontspannen en boeiende uitvoering ontvouwt. Er is beheersing in de fortissimo passages en dat is aangenaam om naar te luisteren. 

In het largo e mesto wordt de spanning opgebouwd, misschien net iets teveel. In de solo's sluipt ineens wat onzekerheid. In de tutti passages met de maatsoortwisselingen herpakt de band zich. Op het moment dat de instrumentatie dunner wordt, nemen de stemmingsproblemen helaas toe. Dat is jammer, want de potentie van de band is voelbaar in de zaal. 

Naar het einde toe, komt de spirit weer terug in de band. Er is veel te genieten dit optreden, maar de band lijkt op essentiele momenten wat te laten liggen.