WDV blaast concept nieuw leven in.

Laatste update om 13:54 op Friday, 28 October

Vanaf 2016 is de fanfare van Weldoen Door Vermaak uit Clinge begonnen met speciale concepten tijdens hun jaarlijkse uitvoeringen.

Zo is onder andere het grote concertwerk AHAB! van Stephen Melillo uitgevoerd, is er samengewerkt met zangers en zangeressen en is er op deze wijze voor gezorgd dat de publieke belangstelling steeds groter werd.

Het was de bedoeling dat dit een doorgaande lijn zou worden, met steeds drukker bezochte concerten. Helaas gooide de landelijke lock-downs nogal wat roet in het eten. Waar sommige verenigingen er nog net tussendoor konden fietsen door af en toe een optreden voor publiek te verzorgen, zorgden de maatregelen voor WDV dat er echt een lange tijd geen concerten gegeven konden worden.

Gelukkig ziet de wereld er qua concerten nu een stuk positiever uit en wordt er inmiddels uitgekeken naar het concert van 5 november dit jaar. WDV zal dan samenwerken met de zangers en zangeres waarmee ze ten tijde van de lockdown, afstand filmpjes mee opnamen. Want ondanks dat concerten niet doorgingen werden er werken op afstand opgenomen, zelfs met zang.

De eerste zanger waarmee WDV dit traject aanvloog was Liam, van het popkoor Blendit!. Ze namen samen Circle of Life van de Lion King op. Daarna is de samenwerking opgezocht met Rolf van Rijsbergen, deze zanger is een goede bekende van dirigent Richard Schroevers. Met zijn warme stem zorgde hij voor een prachtige opname van Wim Sonnevelds’ “Het Dorp”. Er werd een prachtig filmpje gemaakt van het grensdorpje Clinge wat door veel inwoners van het dorp zeer werd gewaardeerd. Als laatste solist is Pauline Dubois uitgenodigd. Ze vervangt Rianne Jansen die helaas door persoonlijke omstandigheden de voorbereiding moest missen. Pauline werkt op het conservatorium van Rotterdam en zal tijdens het concert ondermeer Door de Wind in een bewerking van Richard Schroevers zingen. 

De afspraak werd gemaakt dat alle zangers op het eerste grote concert na corona te gast mochten zijn, nu is het eindelijk zo ver. Op zaterdag 5 november zullen de drie zangers acte de presence geven in Malpertuus in Clinge. Dat de publieke belangstelling gewekt is tijdens coronatijd bewijst het feit dat de kaarten al uitverkocht zijn.