NBK 2022: de voorbereidingen Kampioensdivisie

Laatste update om 09:58 op Saturday, 15 October

Hoe vaak heeft uw orkest al deelgenomen in deze divisie (of aan de NBK in een andere divisie)?
Wij hebben in totaal 38x deelgenomen, slechts een keer hebben wij gemist, in het jaar 2011. 

Hoe belangrijk is de keuze voor uw orkest om deel te nemen aan de NBK?
De NBK zijn voor ons een wezenlijk onderdeel van onze jaaragenda. We willen graag veel diversiteit in onze agenda, met een gezonde mix tussen wedstrijden, concerten en andere activiteiten. Het is een prachtig evenement die we graag in ons programma opnemen zodat we de band tot een hoger niveau kunnen brengen. 

Heeft uw orkest te maken (gehad) met uitval van leden de afgelopen twee jaar en heeft zich dit ondertussen hersteld?
Er zijn een aantal leden gestopt met ieder hun eigen reden. Gelukkig hebben we op veel plekken nieuwe leden weten te werven met veel kwaliteit, maar hebben we ook talentvolle leden een nieuwe positie kunnen geven. Het is belangrijk om ook deze mensen weer een nieuwe uitdaging te bieden, daar zijn we als band erg trots op. 

Kunt u als orkest de financiën welke met een dergelijke deelname samenhangen, goed overzien?
Deelname aan een dergelijk evenement kost voor een vereniging altijd geld, uiteraard hebben we goed zicht op wat een dergelijke keuze kost. Toch is het belangrijk om deel te nemen, de band beter te maken, de kans te hebben op magische uitvoering en met elkaar strijden voor de winst. 

Heeft u nog extra investeringen moeten doen (of huren) in materialen om het verplicht werk goed te kunnen uitvoeren (slagwerk, dempers ed.)?Nee, wij hebben geen nieuwe investeringen hoeven doen. 

Werkt u in aanloop naar het evenement met gastdirigenten, organiseert u nog meer passende zaken (workshops oid)?
Wij hebben net een mooi weekend gehad met dirigent Robert (Bob) Childs. Dhr. Childs is een erg inspirerende dirigent, die brassbandmuziek ademt. Het orkest hecht veel waarde aan zijn toevoegingen en inspiratie om de NBK een succes te laten worden. Daarnaast organiseerden we ook een De Bazuin Oenkerk Pubquiz, want het is niet alleen dat je bezig moet zijn met muziek maken om beter te worden. Een goede sfeer en elkaar leren kennen is - zeker met een aantal nieuwe gezichten - een belangrijk onderdeel om een goed team te worden. 

Het werk Redbad - Jan die Haan: goede keuze voor uw divisie? Zoja, Waarom? Zo nee, waarom niet?
Het is een prima werk voor de divisie. Er zit genoeg uitdaging in. Technisch zeer uitdagend zonder de muziek te verloochenen. Een typisch Jan de Haan compositie. 

Waar liggen voor uw orkest de uitdagingen (dynamiek, techniek ed.)?
Voor ons orkest zit de uitdaging vooral in het smeden van een totale band. We hebben wat wisselingen in de band gehad en daardoor ligt de focus voor ons vooral in het samenspel. Een mooi stuk om daar aan te werken.

Is het een werk waar u met plezier aan werkt? 
Wij werken met plezier aan het stuk, er zit veel uitdagingen in en met name veel verschillende vormen en stijlen. 

Zijn er try out concerten waar u te beluisteren bent? Zoja, waar en wanneer?
Wij spelen op de try-out concerten van 15 oktober (Gerkesklooster) en 22 oktober (Drachten). 
 

Info:
Dirigent: Jaap Musschenga
Resultaten:
2021 7e
2019 5e
2018 4e