Anno Appelo blikt terug op zijn tijd bij Brassband O&U

Laatste update om 14:31 op Tuesday, 11 October

Anno Appelo werkt met brassband Oefening & Uitspanning toe naar de laatste weken van een bijzondere samenwerking. We spreken hem over de afgelopen jaren met de band uit Wijk & Aalburg, over zijn huidige werkzaamheden en over de toekomst.

Je naam komen we de laatste weken regelmatig tegen bij NBK-deelnemers in verschillende divisies. Waar ben je zoal geweest?
Het is inderdaad een drukke periode; naast mijn eigen band ben ik bij Brassband Rijnmond (slagwerk) langsgeweest, De Wâldsang, Provinciale Brassband Groningen en Amsterdam Brass (studieweekend). Bands uit de kampioensdivisie. Daarnaast heb ik mijn oude club BBS-B geholpen tijdens het studieweekend.

Het voorbereidend werk is best pittig bij de NBK-werken; geeft het voor jou als repetitor een voldaan gevoel als je slechts 1x bij een orkest bent geweest?
Het zijn meestal korte maar krachtige bezoekjes waar ik in overleg met de vaste dirigent iets extra's toevoeg aan het geheel. Het geeft voldoening zeker als je merkt dat het gewaardeerd wordt.

Daarnaast is dit ook je laatste NBK als dirigent van Oefening & Uitspanning uit Wijk & Aalburg. Het betekent een afsluiting van een bijzondere samenwerking. Hoe kijk je terug op je tijd met de band uit Wijk & Aalburg. Kun je een aantal hoogtepunten noemen? 
Mijn tijd bij O&U was bijzonder gezien de ontwikkeling van de band en hun mooie prestaties op NBK en Dutch open en natuurlijk het WMC in 2017. Hoogtepunten waren de reizen naar Vietnam en Roemenië. We hebben elkaar mooi kunnen stimuleren om de brassmuziek naar ons publiek te brengen. Het is straks tijd voor wat anders of gewoon even niks op de donderdagavonden. Dat geeft ook weer wat meer ruimte om in te vallen en voor gastdirecties op verschillende plekken.

De voorbereidingen met Wijk & Aalburg, verlopen deze goed? 
Ja, we komen nu in de fase van de echte details terecht en we hebben daarbij hulp van andere collega's (Chris Derikx en Erik van de Kolk) Dat is een fijne voorbereiding en ik hoop op een mooie afsluitende uitvoering van James Cook op de NBK.