Cory lanceert finale compositiewedstrijd

Laatste update om 09:57 op Saturday, 1 October

Philip Harper heeft de finale van de 2022 Cory Band Composition Competition gelanceerd.

In samenwerking met het Royal Welsh College of Music & Drama (RWCMD) en sponsor New Moon Insurance, zal de band vanaf maandag 3 oktober vier speciale uitzendingen van de op de shortlist geplaatste werken verzorgen.

Finalisten
Voor de vijfde editie van de competitie is een nieuwe aanpak gebruikt, waarbij Cory zich eerder dit jaar een weg baande door 30 wereldwijde deelnemers voordat ze de gekozen finalisten op de RVCMD optekenden. De vier zijn: 'Dance with the Brass Tonight' (Katerina Horka — Tsjechië); 'Herinnering' (Hendrik de Boer — Nederland); 'The Tortoise and the Hare' (Ben Fuller — VS) en 'Aspects of the Sky' (Hans Loirs — Frankrijk). In de loop van vier dagen vanaf maandag 3 oktober, zal elk worden vrijgegeven op Cory's sociale mediakanalen, waarna het publiek zal worden uitgenodigd om op hun favoriet te stemmen.

De juryleden van de wedstrijd, componist Liz Lane, Cory Band's Musical Consultant Nigel Seaman en Musical Director Philip Harper, zullen ook aanwezig zijn om hun stem toe te voegen, en de winnaar wordt op maandag 10 oktober bekend gemaakt.

Schema
Maandag 3 oktober: Dance with the Brass Tonight (Katerina Horka — Tsjechië)
Dinsdag 4 oktober: Reminiscence (Hendrik de Boer — Nederland)
Woensdag 5 oktober: De schildpad en de haas (Ben Fuller — VS)
Donderdag 6 oktober: Aspects of the Sky (Hans Loirs — Frankrijk)

Nieuwe muziek
Over de wedstrijd zei Philip Harper: "Het is een van onze belangrijkste doelstellingen bij Cory Band om de creatie van nieuwe muziek aan te moedigen en ik ben verheugd dat ik deze wedstrijd op een nieuwe manier in ons schema kan opnemen. Een van de positieve punten van onze ontwikkeling van onze online aanwezigheid in de afgelopen jaren, betekent dat de Cory Band meer dan 50.000 Facebook-volgers heeft bereikt, en deze wedstrijd stelt ons in staat om met hen over de hele wereld in contact te komen."