Wegen PBG en Richard Visser scheiden

Laatste update om 20:44 op Sunday, 25 September

Het seizoen 2022-2023 zal voor Richard Visser het laatste seizoen worden als dirigent van de Provinciale Brassband Groningen (PBG). Hiermee komt er een einde aan de samenwerking die in 2013 tot stand kwam. De investeringen die van Richard gevraagd worden als dirigent van een kampioensdivisie brassband zijn voor hem niet meer te combineren met zijn gezinsleven en dagelijks werk als trompettist bij de KMKJWF.
Over zijn besluit zegt Richard: “Met pijn in mijn hart zal ik einde van dit muziekseizoen stoppen als dirigent bij de PBG. Soms moet je keuzes maken in het leven, omdat je weet dat die keuze het beste is, maar zeker niet het leukste!

PBG is al meer dan tien jaar lang een belangrijk deel in mijn leven. Muziek maken op hoog niveau, de uitdaging om elke keer weer het beste uit die band te halen, een band te kunnen laten spelen met zelfvertrouwen en plezier. Maar daarnaast voor mij ook de vriendschappen die daar zijn ontstaan. Ik zal een fantastische club musici kunnen overdragen aan een andere dirigent!”

Onder leiding van Richard behaalde de band de Nederlandse titel in 2015 & 2018, winst op de DOBC in 2022 en daarnaast meerdere podiumplaatsen op (inter)nationale wedstrijden. Dankzij zijn heldere visie en oog en oor voor kwaliteit ontwikkelde de band zich ook op concertpodia, waar de PBG in de loop der jaren structureel meer bezoekers mocht verwelkomen. Hij stimuleerde met veel succes samenwerkingen met zowel lokale als (inter)nationale artiesten, orkesten, componisten, arrangeurs en uitgeverijen.

“Sinds 2013 hebben we met Richard een bijzondere periode doorgemaakt, waarin de PBG een stabiele en succesvolle vereniging geworden is. Richard heeft hierin, mede door zijn manier van werken en zijn authenticiteit, een cruciale rol gespeeld. We zullen hem gaan missen en werken samen aan een memorabel laatste seizoen!”, aldus voorzitter Wilbert Zwier.

Bestuur en leden van de PBG respecteren, maar betreuren Richards besluit. De band zal zich in de komende periode beraden over vervolgstappen.